lördag 30 september 2017

Min bokmässa

Nu är Bokmässan i Göteborg över för i år för min del. Jag var där i torsdags och hade ett späckat program. Redan klockan nio var jag i Idus monter och signerade min barnroman "Gillad som du är".  Det var verkligen roligt att få träffa personalen på förlaget i verkligheten. Annars sker all kontakt via mejl och sociala medier. Några andra av Idus författare träffade jag också på.
Efter lunch och lite strosande på mässgolvet var det dags för panelsamtal i Smålits monter. Jag och Katarina von Bredow blev intervjuade av Värnamos kulturchef Lars Alkner om hur det är att skriva så att unga känner igen sig. Jag var rätt nervös inför detta, men jag tyckte att det gick bra, och nu har jag testat på det också.
Framåt eftermiddagen var det dags för mingel med bubbel i Viljas monter, där jag har min lättlästa vuxenbok Bloggtantens bravader utgiven. Jag hittade flera trevliga kollegor att prata med, några kommer jag följa på Instagram framöver. Bland annat Angelica Örhn som debuterar på Kikkuli nu i höst. Det är där min bilderbok för 3-8 år kommer ut i vår. Efter Viljas mingel drog var vi några stycken som drog vidare till Idus mingel. Här fick jag faktiskt skriva autografer till förläggarens och marknadsförarens döttrar. Jätteroligt och hedrande!
När jag satte mig på tåget hem hade jag bara en punkt kvar, nämligen att skriva en krönika om bokmässan ur mitt perspektiv till Jönköpings-Posten. Verkligen roligt att få skriva något som snabbt blir publicerat som omväxling! Idag är krönikan med i papperstidningen, imorgon kommer den på webben. Nu ska jag bara slappa, ta en promenad i skogen och njuta av att min mässa gick bra. Hoppas att det går bra för alla i Göteborg idag också och att det inte blir bråk på grund av en viss demonstration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar