fredag 1 januari 2021

Gott Nytt 2021!

 Ett nytt är är här! 2020 blev ett annorlunda år på många vis. Själva skivandet var sig likt, jag skriver alltid hemma och för mig själv. Jag är tyvärr ingen café- eller gruppskrivare. Men mycket av det andra som också hör författarlivet till, som signeringar, festivaler, biblioteksbesök och bokmässor blev inställt. Guldkanterna och chansen att träffa läsare, andra författare och förlagsmänniskorna försvann. Några roliga saker hanns med innan coronan satte stopp för allt socialt. Och rent bokmässigt var 2020 ett väldigt bra år, med fyra nyutgivna böcker samt två pocketutgivningar. 

Februari 

Året började bra med den roligaste Smålit, Smålands egen bokmässa, någonsin. Jag blev intervjuad av podden "Livet som författare" och många människor var framme vid min monter och ville prata om, titta på och köpa mina böcker. 

I februari blev jag och ett helt gäng av Lind & Co:s författare inbjudna på middag på Thielska galleriet. Vi som inte bor i Stockholm fick också chansen att träffa förläggarZandra och Co på fördrink. Så roligt att få chansen att träffa kollegor och förlaget. Ann-Charlotte Persson och jag, som båda bor i Jönköping. gjorde den här resan tillsammans och det blev som en liten kick-off att ha tid att prata på tågresan till och från Stockholm och under hotellfrukosten.

Mars

 Jag var inbjuden på Afternoon Tea hos Bokträff Jönköping. Det var jag och Ewa Klingberg som berättade om vår väg till skrivandet och om våra böcker. Träffen var på Grand Hotell och det var så mysigt. Ewa och jag höll varsitt föredrag, sedan underbart fika med bokprat och så frågestund. Jätteroligt att få träffa så många härliga bokintresserade människor. 

April 

Jag hade äran att hålla i en "Dagen är Din" i Facebookgruppen Feelgoodfredag. Under "Dagen är Din" får en författare, bokhandlare, bibliotekarie eller annan bokperson berätta om en dag i sitt liv genom några inlägg under dagen. 

Maj 

Pocketsläpp "Sommar vid Sommen". 

Juli

Barnböckerna "Droppen Dripp på äventyr" och "Skräpletarklubben" släpptes på Kikkuli förlag. Tyvärr strul med förlagets distributör så det tog veckor innan böckerna syntes på Adlibris. Mycket frustrerande arr släppa böcker som inte gick att beställa. Adlibris är en mycket viktig kanal för biblioteken och skolorna. 

Sommarkrönika med i Hall Medias tidningar. 

Augusti 

Jag fick chansen att vara lektör i projektet Skrivkultur Jönköping. Rolig utmaning och nyttigt att kommentera och komma med konstruktiv kritik av annan författares manus. 

September

"Höst vid Sommen" kom ut som inbunden och ljudbok. 

Oktober 

"Julräddarna", en julbok för åldern 6-9 år släpptes på Lind & Co. 

November

Pocketsläpp för "Vinter vid Sommen".


Som sagt många boksläpp. En hel del intervjuer. Till exempel Corren, Östgötatidningen, Jnytt, Systrarna Boktokiga, Erikas Bokhylla, Barnens Bibliotek, Tranås Posten (den intervjun ska vara med i boken Författare i Sommenbygden III). Dessutom var Julräddarna omskriven i Dagens Nyheter, Östgöta Corren och Gotlands Allehanda. 

Nu satsar jag vidare på skrivåret 2021. Två romaner kommer jag komma ut med. Vår vid Sommen i mars och så en annan roman i höst. Titeln på den får vara hemlig ett tag till ... Inga kommentarer:

Skicka en kommentar