måndag 6 november 2017

Om "En vän som du" på Jkpgnews

Nu finns en kort artikeln om "En vän som du" på Jkpgnews. Du hittar den här.

Ny barnbok om Kia från Råslätt

Den första boken om Kia från Råslätt i Jönköping, ”Gillad som du är”, togs emot väl av bokbloggare och läsare. Nu kommer uppföljaren ”En vän som du”.
Den nya boken handlar om näthat, kärlek, vänskap och att vilja vinna. Kia och tjejgänget bloggar och en del av deras inlägg bemöts med elaka och hatfulla kommentarer.
– Hur känns det att få hat och hot på nätet, hur påverkar det en människa, det är frågor som jag hoppas boken ska kunna få unga människor att tänka på. Och vad kan man göra om man själv drabbas, säger Camilla Dahlson.
Hon berättar att den nya boken också visar hur en ung tjej kämpar för att bli bättre på sin sport. Hon vill vinna, och satsar allt på att bli bra, helst bäst.
– Ofta hävdas det att tjejer inte idrottar för att vinna, utan för att ha kul. Jag tror att vi både vill vinna och ha kul! säger Camilla Dahlson.
Böckernas tänkta läsarålder är 9 – 12 år, men de kan även passa högstadiet.
FaktaNamn: Camilla Dahlson
Bor i: Bankeryd
Uppväxt i: Boxholm
Aktuell med: Nya boken ”En vän som du”, Idus Förlag
Tidigare titlar: Jag vill också dansa (2013), Innebandystjärnor (2015), Innebandystjärnor – Första matchen (2016), Bloggtantens Bravader (2017), En vän som du (2017)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar