måndag 20 juni 2016

Besök på Astrid Lindgrens Värld

Igår gjorde vi vårt årliga besök på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Och än så länge uppskattas det av både barnen, 6 och 9 år, och oss vuxna. Vi åkte tillsammans med en annan familj med barn i åldern 7 och 9 år.
Nytt för i år var "Körsbärsdalen" och "Törnrosdalen", Det var vackra och påkostade miljöer med mängder av små vita hus som barnen kunde springa runt och leka i. I husen fanns många detaljer som färgade fönsterrutor, tillbringare, skor och skedar i trä. Pilbågar, rustningar och glimmande bägare. Vilken fantasifull miljö att leka i. En del saker satt fast, men en del gick att låna och leka med. I ett av husen fanns en mysig gunga med fårskinnsplädar i. En sån skulle en ha hemma och slappa i...
Vi såg flera teaterföreställningar. Först ett litet besök hos Pippi i Villa Villerkulla. Sedan "Min bror Jonathan" i Körsbärsdalen, och den var så sorglig att det var omöjligt att inte gråta en skvätt. Sen såg vi "När Emil körde huvudet i soppskålen", som alltid får en att skratta och sjunga med. Barnen ville ju också hinna med att leka i alla små fina hus hos Kajsa Kavat och på Lilla Bråkmakargatan och eftersom vi egentligen var där för barnens skull måste de ju få bestämma det mesta.
Vi hann med lite Ronjateater, och en Emilteater till, och sen såg jag och nioåringen "Stridens dag" i "Törnrosdalen". Eller nioåringen såg, och jag stod allra längst bak och såg enbart en massa ryggar. "Stridens dag" hade en del läskiga inslag och rekommenderad lägsta ålder var 9 år. Trots det såg vi en massa små barn som var rädda och grät. Ett tips är alltså att följa rekommendationen. Det var till exempel draken Katla som syntes uppe i bergen, som många blev rädda för.
Allt som allt en kul och intensiv dag, och som vanligt hann vi inte med allt som barnen hade velat se och göra. Nästa år ska vi gå direkt till Nils Karlsson Pyssling och åka "Saltkråkantåget"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar