lördag 23 april 2016

Världsbokdagen

Idag är det Världsbokdagen, och det firar jag med att läsa "Tillbaka till Medeltiden" högt för barnen. Boken är skriven av Ebbe Westergren med bilder av Tord Nygren. Den handlar om hur det var i Kalmar år 1397, och varje sida är full av fakta. Eftersom boken är så faktaspäckad läser vi bara några sidor varje dag. Det är spännande både för mig och barnen att höra om hur det var i Kalmar för så länge sedan. Nu har vi blivit så nyfikna på Kalmar att vi har bokat en semestertripp dit i sommar. Huvudattraktionen är Kalmar Slott som verkar ha många aktiviteter för barn. Sen kommer vi nog hitta en massa annat att göra också.
Här kommer ett utdrag om Världsbokdagen från Unescos webbsida: 
"På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism. Den 23 april är minnesdagen för flera stora författare; Shakespeare, Laxness, de la Vega m.fl."
”Låt oss ta upp våra böcker och pennor. De är våra mest effektiva vapen” – Malala Yousafzai, mottagare av Nobels Fredspris 2014


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar