lördag 18 januari 2020

Skrivarpoddar

När man sitter ensam och skriver tycker jag att det är skönt att då och då lyssna på poddar av och med andra som skriver, och det finns många bra skrivarpoddar.
En av de bästa tycker jag är "Skriv en bestseller eller en annan bok" med Ninni Schulman och Caroline Eriksson. Där går de igenom hela skrivprocessen under 40 avsnitt plus några bonusavsnitt. En del avsnittet har jag gått tillbaka till och lyssnat på flera gånger, när det känns motigt i någon del av skrivandet är det skönt att höra att även de tvivlar och har panik emellanåt. Att det ingår i processen. De intervjuar även andra författare och förläggare i den podden. Nu har de startat en ny podd som heter "Hissen", där de breddar sig utanför skrivandet, men ändå kommer in på det en hel del. Toppen den också!                                     

En annan favoritpodd är "Förlagspodden" med Lasse Winkler och Kristoffer Lind. De pratar om livet bakom kulisserna på förlagen och i bokbranschen. Mycket intressant!

Andra bra poddar som tar upp skrivandets hantverk, har författarintervjuer och mycket annat är till exempel "Skrivradion", "Skrivarpodden" och "Livet som författare". En nedlagd podd är "Författarpodden" där Frida Skybäck och Agnes Hellström pratar om sitt skrivande.

Hoppas ni får inspiration, pepp eller vad ni behöver i ert skrivande i någon av de här poddarna! Om ni nu är skrivande ... Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar