tisdag 13 november 2018

Förhandsvisning Sune vs Sune

Igår var jag och barnen på Filmstadens förhandsvisning av filmen "Sune vs Sune". När Sune kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet finns en ny kille i klassen, en kille som också heter Sune. Inte bra alls. "Vår" Sune degraderas till Sune två och den nya Sune tar för sig i klassen och blir populär både bland tjejer och killar. Sune försöker vara cool och vet till slut inte vem han är, Lillebror Håkan är orolig över att Sune håller på bli att tråkig och vuxen. Pappa Rudolf har ålderskris och börjar ifrågasätta om han verkligen vill jobba på Skatteverket och mamma Karin blir avundsjuk på nya Sunes tillsynes perfekta mamma.
Vi tyckte alla att filmen är klart godkänd. Den är rolig, men har också ett budskap, att det är meningslöst att vara avundsjuk på andra. Det är inte säkert att allt är så perfekt och fint under ytan.
I filmen hamnar vi då och då i något slags rymdkrig och får följa med i barnens låtsasvärld när de leker, och det tyckte både jag och barnen var lite tramsigt. Det förde inte handlingen framåt och kunde i vårt tycke lika gärna ha slopats. Mina barn är 8 och snart 12 år, och filmen verkade falla båda i smaken. De tyckte faktiskt att det var den bästa Sunefilmen hittills!
Biopremiär är den 30 november.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar